Меню

В Бахчисараї відкрила роботу позачергова 2-а сесія Курултаю кримськотатарського народу VI скликання

29 Березня 2014
В Бахчисараї відкрила роботу позачергова 2-а сесія Курултаю кримськотатарського народу VI скликання

29 березня 2014 року в Бахчисараї відкрила свою роботу позачергова 2-а сесія Курултаю кримськотатарського народу VI скликання.

Відкриваючи сесію Курултаю кримськотатарського народу VI скликання, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що в залі зареєстровано 236 делегата Курултаю.

До Президії позачергової 2-ї сесії Курултаю увійшли: Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, його заступники Ахтем Чийгоз, Заур Смирнов, Айдер Аджимамбетов, Наріман Джелял, Муфтій мусульман Криму hаджі Еміралі Аблаєв та голова Ревізійної комісії Курултаю Алі Озенбаш.

На сесії Курултаю присутні Президент Татарстану Рустам Мінніханов, глава Ради муфтіїв Росії Равіль Гайнутдінов.

Сесія відкрилася виконанням кримськотатарського національного гімну «Ант еткенмен». («Я поклявся»).

З традиційним благословінням роботи Курултаю виступив Муфтій мусульман Криму hаджі Еміралі Аблаєв.

Делегати Курултаю приступили до обрання робочих органів Курултаю.

До Редакційної комісії рішенням сесії були включені Ельведін Чубаров, Наріман Джелял, Бекір Мамутов, Тейфук Гафаров, Шевкет Кайбуллаєв.

Делегати національного з’їзду також затвердили склад Секретаріату сесії, до якого увійшли Дилявер Акієв, Шефік’а Абдураманова, Мурат Язиджиєв, Динара Сейтгазієва, Гаяна Юксель.

Делегати позачергової 2-ї сесії Курултаю кримськотатарського народу VI скликання затвердили порядок роботи сесії.

За основу був узятий проект порядку, до якого включено питання «Про суспільно – політичну ситуацію в Криму і завдання органів національного самоврядування кримськотатарського народу».

Після затвердження порядку, глава Меджлісу Рефат Чубаров виступив з доповіддю про суспільно – політичну ситуацію в Криму і завдання органів національного самоврядування кримськотатарського народу

Звертаючись до делегатів Курултаю 6 скликання глава Меджлісу Рефат Чубаров наголосив, що проектом постанови Курултаю кримськотатарського народу «Про реалізацію кримськотатарським народом права на самовизначення на своїй історичній території – в Криму», яку пропонується обговорити і прийняти сьогодні, Курултай кримськотатарського народу офіційно повідомляє всім сторонам про «початок політичних і правових процедур щодо створення національно – територіальної автономії кримськотатарського народу на його історичній території – в Криму».