Меню

Зустріч лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва з Верховним Комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс

25 Березня 2014
Зустріч лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва з Верховним Комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс

24 березня 2014 року в Києві відбулася зустріч лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва з Верховним Комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс.

Прибувши з важливою місією вивчення ситуації в Україні, що склалася після вторгнення російських військ і окупацією Криму, проведеного «референдуму» та офіційної анексією, Верховний Комісар проводить ряд зустрічей з державними особами та керівниками громадських організацій.

Однією з перших стала зустріч з Мустафою Джемілєвим, в якій також взяв участь заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу, Глава Земляцтва кримських татар у Києві Аслан Омер Киримли.

У ході тривалої бесіди Астрід Торс особливо цікавилася становищем кримськотатарського народу, що опинився разом з іншими громадянами України на окупованій території в Криму, можливими варіантами розвитку ситуації і позицією кримських татар в питаннях відновлення їх прав, як корінного народу України.

Мустафа Джемілєв також інформував Верховного Комісара про факти, які почастішали, щодо порушення прав людини в Криму – вбивства, викрадення, погрози та інформаційну блокаду, яка посилюється, з боку російських і кримських властей.

Окремою темою розмови стало обговорення майбутнього порядку денного Курултаю кримськотатарського народу, в тому числі і можливого проведення національного референдуму щодо питання самовизначення.