Меню

Помічника Генерального секретаря ООН з прав людини Івана Шимановича не пустили до Криму

13 Березня 2014
Помічника Генерального секретаря ООН з прав людини Івана Шимановича не пустили до Криму

Про це він повідомив у ході телефонної розмови з главою Меджлісу Рефатом Чубаровим 13 березня 2014 року.

13 березня 2014 року відбулася телефонна розмова помічника Генерального секретаря ООН з прав людини Івана Шимановича з Головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим, в ході якого глава Меджлісу проінформував про ситуацію в Криму і порушення прав людини в регіоні.

Іван Шиманович повідомив Рефату Чубарову, що йому створили нездоланні перешкоди з боку кримської влади, що не дозволило йому приїхати до Криму, куди він виїхав для оцінки ситуації, що склалася, і виконати свою місію щодо стану прав людини в Криму і для проведення особистих зустрічей із представниками різних сторін.

За словами І.Шімановіча, тим не менш, він направить спеціальну доповідь особисто Генеральному Секретарю ООН про найгрубіші порушення прав людини в Криму. Як повідомив Іван Шиманович, спецдоповідь заснована на численних стійких джерелах, які дозволяють всебічно описати об’єктивну картину в Криму.

Помічник Генерального секретаря ООН з прав людини також особливо підкреслив, що ООН робитиме все для того, щоб права корінного народу Криму і всіх громадян інших національностей, що проживають в Криму, в ситуації, що створилася, були всебічно забезпечені і життю людей нічого не загрожувало.