Меню

Глава Меджлісу Рефат Чубаров зустрівся з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Валерією Лутковською

03 Березня 2014
Глава Меджлісу Рефат Чубаров зустрівся з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Валерією Лутковською

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров 3 березня 2014 року зустрівся з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Валерією Лутковською, яка прибула 3 березня 2014 року до Криму з метою моніторингу дотримання прав громадян України та громадян інших держав, які проживають в Автономній Республіці Крим, а також військовослужбовців Збройних Сил України.

Сторони, обмінявшись інформацією про події, що відбуваються в останні дні в Криму, обговорили можливі шляхи і механізми вирішення ситуації, що створилася в Криму.

Так, Рефат Чубаров висловив упевненість, що на сьогоднішній день необхідно якнайшвидше сформувати Спеціальні депутатські комісії Верховною Радою України і Верховної Ради АРК, які спільно розглянуть весь спектр питань, що призвели до різкого загострення ситуації.

Омбудсмен Валерія Лутковська підтримала пропозицію глави Меджлісу Рефата Чубарова, зазначивши , що рішення ситуації має відбуватися виключно у політичній площині. При цьому Лутковська зазначила, що головним завданням офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини є захист прав людини і забезпечення всіх заходів, в рамках його компетенції , для збереження миру і спокою в Криму.

У зустрічі також взяли участь заступник голови Меджлісу Наріман Джелял, а також представники Омбудсмена Михайло Чаплига і Юрій Бєлоусов, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в АРК Наталя Шарова.