Меню

Звернення Голови Меджлісу Рефата Чубарова до жителів Криму

28 Лютого 2014
Звернення Голови Меджлісу Рефата Чубарова до жителів Криму

Рефат Чубаров: Військові повинні повернутися в межі своїх гарнізонів. Замість офіцерів і солдатів повинні говорити дипломати!

Повна розшифровка відеозвернення голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова до жителів Криму

28 лютого 2014 року, м. Сімферополь

Сьогодні з ранку були зроблені ще дії, які дозволяють говорити про те, що по території Криму, по дорогах Криму здійснюють пересування військовослужбовці, які вийшли з території своїх гарнізонів. Одночасно, сформований вчора так званий уряд Криму, намагається сформувати свої ряди. Сьогодні оголошена також нова позачергова сесія Верховної Ради Криму. Таким чином, з одного боку, по дорогах і вулицями транспортуються військові, блокуються аеропорти озброєними людьми. І в цей же час, частина депутатів Верховної Ради Криму, ті, кого вчора таким незаконним способом обрали в уряд, намагаються імітувати організацію роботи нової влади.

Наша позиція. Перше, всі військові повинні піти з вулиць, з об’єктів , які вони блокують. Військові повинні повернутися в межі своїх гарнізонів. Усі наявні дискусії, як усередині кримського суспільства, так і у взаєминах між Україною і Росією, повинні перейти на дипломатичну ниву. Замість офіцерів і солдатів повинні говорити дипломати! Замість одних політиків, протидіючих іншим політикам у Криму, повинні говорити громадські авторитети кримського співтовариства і, таким чином, ми маємо всі шанси уникнути ескалації напруги, і не дай Бог появи насильства в Криму.

При цьому, ми ще раз підтверджуємо позицію Меджлісу кримськотатарського народу – максимальна увага та повага один до одного, спільне на всій території Криму із законними органами влади забезпечення безпеки і захисту людей, координація наших зусиль.

Ми ще раз пропонуємо своїм колегам депутатам ВР Криму зібратися разом, без загрози насильства, вивівши незаконно захопили будівлю Верховної Ради людей із зброєю за межі цієї будівлі, нехай вони повернуться в свій гарнізон, сісти і разом обговорити подальший розвиток Криму. Ми не визнаємо незаконним чином сформований уряд Криму. Ми не даємо професійні кадри для роботи в його складі, оскільки діяльність цього органу визнана незаконною.

Я хочу, щоб нас почули всі депутати ВР Криму, всі громадські діячі , які можуть об’єднавши свої зусилля, допомогти кримському суспільству повернутися в колишнє спокійний стан.