Меню

Туреччина готова надати всебічну допомогу оновленій Україні

24 Лютого 2014
Туреччина готова надати всебічну допомогу оновленій Україні

22 лютого 2014 року у Верховній Раді України відбулася зустріч новообраного спікера українського парламенту Олександра Турчинова з нещодавно акредитованим в Україну Надзвичайним і Уповноваженим Послом Республіки Туреччина Йонет Джан Тезелем.

У зустрічі також взяв участь народний депутат України Мустафа Джемілєв.

Посол Туреччини в Україні Йонет Джан Тезел висловив голові ВРУ Олександрові Турчинову подяку за те, що він, незважаючи на свою величезну зайнятість в такий складний для України період, прийняв його в перший же день свого обрання на високу посаду спікера парламенту.

Посол Тезел озвучив готовність Туреччини надати всебічну допомогу Україні в подоланні нинішніх труднощів і, в першу чергу, в наданні медичної допомоги сотням учасників Майдану, які відстоювали свої демократичні права в ході зіткнень зі співробітниками правоохоронних органів.

«Наша допомога може виразитися в доставці з Туреччини всіх необхідних медикаментів та обладнання, а також у направленні спеціальних літаків для відправки важко поранених людей в лікувальні установи Туреччини», – повідомив посол Туреччини в Україні.

У свою чергу, спікер парламенту України Олександр Турчинов зазначив, що дійсно Україна переживає дуже важкі дні і так склалися обставини, що до обрання Президента та уряду країни він змушений зараз виконувати одночасно функції і спікера парламенту, а також очолити виконавчу владу в Україні». Зміцнення тісних зв’язків з Туреччиною, яка є стратегічним партнером України, має дуже важливе значення», – підкреслив спікер ВРУ О.Турчинов.

Спікер Верховної Ради України також висловив вдячність народному депутату Мустафі Джемілєву, який виступив ініціатором зустрічі з послом Туреччини в Україні Йонет Джан Тезелем.

У ході зустрічі сторони також обговорили перспективи кратного збільшення обсягу торговельно-економічних відносин між двома країнами, який в даний час складає близько 6,5 мільярда доларів.