Меню

Глава Меджлісу Рефат Чубаров: ВР АРК повинна бути негайно розпущена

23 Лютого 2014
Глава Меджлісу Рефат Чубаров: ВР АРК повинна бути негайно розпущена

«Рішення, які 22 лютого 2014 року прийняла Верховна Рада України, є дуже логічними і вони закріплюють керівництво країною, якого практично вже не було з того часу, коли почалися вбивства, – сказав в інтерв’ю ТСН голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. – Я розумію, що вся складність полягає в тому, що в деяких регіонах, особливо після рішення Харківських зборів, є якийсь момент очікування, виконувати чи не виконувати закони і постанови, які сьогодні приймає Верховна Рада України».

Рефат Чубаров переконаний, що єдиний вихід, що дозволяє виключити будь-які небажані події, в тому числі і в Криму – це чітке і цілеспрямоване виконання тих рішень, які приймає Верховна Рада України.

Глава Меджлісу також підкреслив, що Верховна Рада АРК має бути негайно розпущена.

«Кримська Верховна Рада, або точніше сказати, її керівники, вони не стали дійсно представницьким органом, а лише виконували функцію партійного представника Партії Регіонів в Криму», – вважає Р. Чубаров.

На думку глави Меджлісу, новий склад ВР АРК має обиратися за новим виборчим законом, в якому повинен бути представлений механізм гарантованого представництва і кримськотатарського народу.

«Кримські татари – корінний народ на цій землі і за межами Криму у нас немає іншої історичної території, – підкреслив Р.Чубаров. – Ми можемо свої проблеми вирішувати тільки в Криму і в Україні, і тому новий закон повинен дати можливість збалансованого підходу щодо прав та інтересів всіх, хто живе в Криму, в тому числі, і кримських татар».