Меню

Глава Меджлісу Рефат Чубаров прийняв засновника і ректора Близькосхідного Університету Турецької Республіки Північного Кіпру Суата Гюнселя

11 Лютого 2014
Глава Меджлісу Рефат Чубаров прийняв засновника і ректора Близькосхідного Університету Турецької Республіки Північного Кіпру Суата Гюнселя

11 лютого 2014 року Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і народний депутат України Мустафа Джемілєв прийняли ректора і засновника Близькосхідного Університету Турецької Республіки Північного Кіпру (Yakın Doğu Üniversitesi) професора Суата Гюнселя, а також проректорів Близькосхідного Університету Фахреттіна Садиког’лу і Тюмера Гаріпа, представника Меджлісу в Турецькій Республіці Північного Кіпру Селямі Качамака.

Зустріч, що проходила в офісі Меджлісу, відбулася в рамках робочого візиту ректора Близькосхідного університету та супроводжуючих його осіб до Криму.

У ході спілкування, Мустафа Джемілєв та Рефат Чубаров подякували Суату Гюнселю за надану можливість кримськотатарській молоді навчатися в одному з престижних університетів Турецької Республіки Північного Кіпру.

Пан Гюнсель висловив задоволення навчанням 13 кримськотатарських студентів, які гідно представляють Крим. «Ми пишаємося і високо цінуємо взаємини і співпрацю з братнім кримськотатарським народом і Меджлісом кримськотатарського народу, – сказав ректор Суат Гюнсель. – Сьогодні в нашому університеті навчається більше 20 тисяч студентів з 96 країн світу. Для нашого університету велика честь бачити своїми студентами і кримськотатарську молодь, яка демонструє високий рівень освіти, патріотизму і таланту».

У свою чергу, глава Меджлісу Рефат Чубаров на знак давньої і плідної співпраці з керівництвом Близькосхідного університету від імені Меджлісу кримськотатарського народу вручив ректору Близькосхідного Університету Суату Гюнселю пам’ятний знак з вдячністю за внесок у розвиток кримськотатарської молоді та допомогу, що надається кримськотатарському народу.

У ході бесіди сторони також відзначили, що з метою подальшого зміцнення і розвитку зв’язків у галузі освіти і науки буде продовжуватись активна і продуктивна робота.

На зустрічі також були присутні ректор Кримського інженерно-педагогічного університету Февзі Якубов, заступники глави Меджлісу Аслан Омер Киримли і Наріман Джелял, а також радник Голови Меджлісу з питань Туреччини Ісмет Юксель.

Для довідки: 15 серпня 2009 року Голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і ректор Близькосхідного Університету ТРПК професор Суат Гюнсель підписали договір про довгострокове двостороннє співробітництво в рамках дружніх відносин між Турецькою Республікою Північного Кіпру та Україною, турецько-українських торговельних відносин, а також співпраці в економічній, технічній, науковій та культурній сферах, з метою подальшого зміцнення двосторонніх технічних, наукових та освітніх відносин.

Щороку з Криму до Близькосхідного Університету ТРПК направляють трьох осіб для здобуття вищої освіти на факультеті економічних і соціальних наук даного університету.