Меню

Нарада керівництва Меджлісу з головами регіональних меджлісів

10 Лютого 2014
Нарада керівництва Меджлісу з головами регіональних меджлісів

10 лютого 2014 року в Сімферополі пройшла нарада керівництва Меджлісу кримськотатарського народу з головами регіональних меджлісів.

В ній взяли участь Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, його заступники Заур Смирнов, Ахтем Чийгоз і Наріман Джелял.

До порядку денного були включені чотири питання:

1 . щодо проведення мітингу з нагоди річниці з дня смерті Номана Челебеджихана;

2 . розгляд прийнятого Сакським регіональним меджлісом звернення «Про ситуацію, що склалася в АР Крим та Сакському районі»;

3 . взаємодія Меджлісу кримськотатарського народу з регіональними меджлісами;

4 . різне

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров зазначив, що регіональні меджліси повинні організовувати роботу всіх, включаючи делегатів Курултаю, молодіжних організацій та релігійних громад.

Після виступу глави Меджлісу, голови регіональних меджлісів висловили свою підтримку і готовність надати допомогу в організації та проведенні 23 лютого 2014 року в Сімферополі і Севастополі мітингів, приурочених до 96 -ї річниці з дня смерті Номана Челебіджихана.

Другим питанням розглядалося звернення Сакського регіонального меджлісу про засудження проявів сепаратизму в АР Крим і вимога від Служби Безпеки України, Генеральної Прокуратури України, Міністерства Внутрішніх справ України притягнути до відповідальності осіб, винних у прояві сепаратизму в АР Крим.

Голови регіональних меджлісів підтримали ініціативу Сакського регіонального меджлісу і вирішили прийняти на місцях аналогічні звернення, зазначивши, що формування подібних дружин суперечить законам України і є дестабілізуючим чинником.

У свою чергу, глава Меджлісу підкреслив, що своєчасність прийняття даних рішень в нинішній складній ситуації в Україні, служитиме збереженню миру і стабільності в такому важливому регіоні як Крим.

Заур Смирнов, розповідаючи про звіти та плани регіональних меджлісів зазначив, що досі є меджліси, з якими не налагоджено зворотній зв’язок і підкреслив, що «це не просто формальність, ми їх дуже уважно вивчаємо».

«Також хочу відзначити, що ці форми більше потрібні для регіональних меджлісів, так як вони дозволять більш ефективно і конструктивно працювати, – сказав заступник Голови Меджлісу.