Меню

У Сімферополі пройшов Всекримський форум «Євромайдан – Крим»

08 Лютого 2014
У Сімферополі пройшов Всекримський форум «Євромайдан – Крим»

8 лютого 2014 року в Сімферополі пройшов Всекримський Форум громадсько-політичних ініціатив «Євромайдан – Крим». У форумі взяли участь активісти Євромайданів з усього Криму, а також глава Секретаріату Меджлісу кримськотатарського народу Дилявер Акієв, члени Меджлісу Абдураман Егіз і Ескендер Барієв, депутат фракції «Курултай -Рух» у ВР АРК Леонід Пілунський .

За словами Ділявера Акієва, спочатку форум планували провести у Будинку офіцерів, де вранці 8 лютого 2014 року зібралися активісти, але двері, незважаючи на домовленості про оренду приміщення, були замкнені і на них висіла табличка «вихідний».

«Учасників форуму не пустили до будинку і вони прийняли рішення попрямувати до будинку Представництва Президента України в Криму, де і провели захід, – уточнив Акієв. – Незабаром, після початку Форуму, до місця проведення приїхали представники різних партій і організацій, зокрема, «Русское единство», «Російський блок», активісти Стоп – Майдану, комуністи. Зі своїх машин вони включили музику, щоб заглушити виступаючих активістів Євромайдану, при цьому скандували «Ні Бандері», «Фашизм не пройде», але учасники Форуму не піддалися на провокації».

Від імені Меджлісу кримськотатарського народу виступив Абдураман Егіз. «Євромайдан представляє людей, які виступають за прозорі правила в державі, і протест має бути європейським – ненасильницьким, – сказав член Меджлісу Абдураман Егіз. – Євромайдан – це демонстрація права українського народу на європейське майбутнє. Ми повинні розуміти, що зміни мають відбутися у свідомості людей, а не тільки в системі державної влади».

А. Егіз також зазначив, що «дякуючи самовідданим людям, які знаходяться в Києві на Євромайдані, зміни відбулися, але ми повинні зробити все, щоб вони відбувалися виключно мирним способом. Ми, Меджліс кримськотатарського народу, проти насильницьких методів, ми проти захоплень адміністративних інституцій. Держава повинна функціонувати, державні органи повинні виконувати покладені на них завдання. Ми за європейські форми врегулювання протиріч, ми повинні по-європейськи, мирно боротися за свої права».

Наприкінці заходу одноголосно була прийнята резолюція.