Меню

«Аметхан Султан – це один з наших найвідоміших і найбільш заслужених героїв», – Наріман Джелял

01 Лютого 2014
«Аметхан Султан – це один з наших найвідоміших і найбільш заслужених героїв», – Наріман Джелял

1 лютого 2014 року в селищі Буюк-Онлар пройшов 5 -й Республіканський юнацький турнір з боротьби куреш, приурочений річниці з дня смерті Двічі Героя Радянського Союзу, заслуженого льотчика-випробувача Аметхана Султана. Організатором турніру є Кримська Федерація національної боротьби «Куреш».

У рамках заходу в Будинку культури селища Буюк-Онлар, де проходив турнір, була організована виставка, присвячена Аметхану Султану, а в сусідньому селі Алабаш-Конрат, незважаючи на холодну погоду, на вулиці Аметхана Султана була урочисто відкрита пам’ятна дошка льотчику-випробувачу.

Турнір відвідали заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, глава Секретаріату Меджлісу Дилявер Акієв, глава Управління спорту та молодіжної політики Меджлісу кримськотатарського народу Сейдамет Яг’яєв, член Меджлісу кримськотатарського народу Гульнара Бекірова, селищний голова Василь Грабован, голова Амурської сільради Рустем Бекіров.

Наріман Джелял у своєму виступі передав слова вітання всім присутнім і борцям від Голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

«Ми знаємо, що Аметхан Султан – це один з найвідоміших, найбільш заслужених наших героїв. Але, я вважаю, що серед кримських татар багато героїв. Наші дідусі та бабусі, які вижили в депортації – це теж герої, ті, що повернулися до Криму – теж герої, – сказав заступник голови Меджлісу. – Я впевнений, Аметхан Султан, і такі як він, герої, мають бути прикладом для нашої молоді. Я хотів би від імені Меджлісу кримськотатарського народу подякувати Кримській федерації національної боротьби «Куреш» за те, що вони не забувають про героїв нашого народу і проводять пам’ятні заходи. Також я хотів би подякувати місцевій владі селища Октябрського за допомогу в організації подібних заходів, які дозволяють нам шанувати пам’ять великих героїв і залишати їх в наших серцях».

У турнірі взяли участь спортсмени-юнаки з Октябрського, Сімферополя, Сак, Євпаторії, Нижньогірського та інших населених пунктів Криму. Вони змагалися у восьми вагових категоріях. Переможцям та призерам були вручені медалі, кубки, пам’ятні грамоти та цінні призи.