Меню

Глава Меджлісу впевнений , що толерантні та освічені молоді люди різних національностей в недалекому майбутньому послужать Криму набагато краще, ніж сьогоднішні політики та управлінці

17 Грудня 2013
Глава Меджлісу впевнений , що толерантні та освічені молоді люди різних національностей в недалекому майбутньому послужать Криму набагато краще, ніж сьогоднішні політики та управлінці

17 грудня в Акмесджиті , в Українському музичному театрі , відбувся урочистий захід , приурочений до 20-річчя Танківського ліцею для обдарованих дітей.

Більше 800 гостей були присутні на святі одного з успішних і креативних навчальних закладів не лише Криму , але мабуть і України . Серед них Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров , ректор Кримського інженерно-педагогічного університету Февзі Якубов , представники республіканської влади , викладацький склад Танківської гімназії на чолі з її директором Меметом Кангієвим , і звичайно ж , численні випускники та учні ліцею.

«Успіх – не випадковість» – такий слоган зустрічав гостей свята Танківського ліцею.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров , вітаючи Танківську гімназію з 20 -річчям , підкреслив , що в силу відомих причин багатонаціональне , полікультурне і поліконфесійне кримське суспільство , яке прагне жити в дружбі і злагоді , має приділяти особливу увагу молодому поколінню , тим , хто незабаром прийде на зміну, в тому числі, і сьогоднішнім політикам .

«Наш обов’язок – проявляти повагу і підтримувати один одного , – підкреслив глава Меджлісу Р.Чубаров . – Недостатньо постійно повторювати відоме гасло «процвітання в єдності » ,пора вже втілювати його в життя».

Р.Чубаров переконаний , що міжнаціональна злагода і повага у відношення один одного , до рідних мов і культури сусіда повинні демонструватися не лише на сцені і зі святкових нагод , але повинні стати природною нормою в суспільстві. «Ми повинні однаковою мірою йти назустріч один одному , шукати взаємоприйнятні форми поєднання своїх прав з правами своїх сусідів і друзів інших національностей. Досягнемо такого становища в Криму – зітхнемо всі спокійно…» , – сказав глава Меджлісу.

Звертаючись до представників органів державної та республіканської влади , глава Меджлісу подякував за надану допомогу і підтримку Танківській гімназії і зазначив, що такий прогрес повинен бути в кожній школі Криму. «Наші діти мають рівні права , відповідно і повинні мати можливості вчитися рідними мовами» , – переконаний глава Меджлісу і закликав органи влади впроваджувати досвід Танківської гімназії , де навчальний процес ведеться одночасно п’ятьма мовами , в кожній кримській школі .

Глава Меджлісу також з гордістю відзначив , що зустрів на святі гімназії багатьох молодих людей , з якими познайомився тоді , коли вони ще були учнями Танківської гімназії. «Сьогодні вони вже сильні та успішні особистості , які завтра нас замінять у всіх сферах , – сказав Р. Чубаров . – Треба , щоб по всьому Криму було багато таких успішних , толерантних і освічених молодих людей – і росіян , і українців, і кримських татар. Упевнений , вони послужать Криму набагато краще , ніж сьогоднішні політики та управлінці» .

У свою чергу, директор Танківської гімназії Мемет Кангієв розповів , що кількість випускників гімназії перевищило 600 чоловік і сьогодні багато хлопців з гідним багажем знань і досвіду працюють у різних куточках світу на керівних і висококваліфікованих посадах.

«За 20 років наша школа пройшла непростий шлях виживання , але я вдячний тому вітру , який завжди дув нам в обличчя і тим стрімким скелям , через які нам доводилося дертися , тому що тільки в подоланні труднощів можна досягти того успіху , який ми маємо на сьогоднішній день» , – зазначив М. Кангієв .

Мемет Кангієв також зауважив , що ексклюзивність Танківської гімназії полягає не тільки в білінглівальному , а сьогодні вже й полілінгвальному навчанні та високій якості освіти , але найголовнішим є той фундамент у філософії навчально-виховного процесу – це любов , повага і духовність до людини. «Ми почали шлях толерантного діалогу поваги всередині гімназії і проклали шлях за межі нашого навчального закладу , в багато куточків світу» , – підкреслив Директор гімназії та подякував викладачам школи , учням та випускникам , а також батькам , які впродовж довгих років допомагають Танківській гімназії.

Для довідки: Танківська школа-інтернат була заснована в 1993 році. В той час гімназія мала назву «Школа-інтернат для обдарованих дітей I – III ступенів». Протягом майже вісімнадцяти років назва гімназії змінювалася тричі.

Першим керівником установи був Хусеїн Айдин , а в 1996 році ним став Кангієв Мемет, що працював у той час заступником директора з навчально-виховної роботи.

У перший рік гімназія відкрила свої двері для 54 учнів , які після закінчення гімназії вступили до різних університетів по всьому світу , в тому числі університети Туреччини, Польщі , Росії та США . Наступні випуски були не менш видатними. Багато хто з хлопців були переможцями міжнародних олімпіад , конкурсів , таких як «INEPO» , «ACCELS» , стипендіатами Ради Міністрів Автономної Республіки Крим , а також володарями золотих і срібних медалей.

У 2007 році гімназія отримала статус експериментального навчального закладу Всеукраїнського рівня.

У 2009-2010 роках гімназія-інтернат двічі внесена в енциклопедію «Флагман освiти i науки України».

До 2013 року , протягом 20 років гімназія виховала і випустила понад 600 учнів . Всі випускники вступили до ВУЗів , причому більше 90% з них – на держбюджет.

Багато викладачів , які працювали в гімназії з моменту її заснування , і донині виховують і навчають наших дітей.